Arkiv og samling

Alhambra - museet for humor og satire har eksisteret siden 1993.

Museet blev dengang stiftet under navnet Morskabs-museet og Dansk Revyhistorisk Arkiv af tekstforfatterne Ida og Bent From.
Parret From havde parallelt med deres vidtfavnende karriere i dansk revy og populærkultur opbygget en betydelig privatsamling af materiale om dansk revy. Den samling blev grundstammen i Dansk Revyhistorisk Arkiv.

Da museet i 2004 flyttede fra sin hidtidige placering i Kavalérfløjen i Haveselskabets Have til de nuværende lokaler i Riises Landsted i Allégade 5, skiftede museet navn til Revymuseet.

I 2013 blev Revymuseet sammen med Storm P. Museet og Bakkehuset statsanerkendt museum som en del af Frederiksbergmuseerne. Med i Frederiksbergmuseerne er også udstillingsstederne Cisternerne og Møstings Hus.

I juni 2018 har Revymuseet ændret navn til Alhambra - museet for humor og satire. Museets virke og fokus er uændret.
Vores arkiv rummer en række effekter, kostumer og andre materialer samt en stor samling af billeder, noder, programmer, plader og tekster fra revyens oprindelse i 1849 til i dag.

Museet arbejder kontinuerligt med at registrere de væsentlige dele af samlingen i Slots- og kulturstyrelsens kulturarvsdatabaser. Se Kulturministeriets database. På linket kan man se, hvad der er registreret til dato.

Indlevering af genstande

Aflevering af genstande og materialer til Alhambra

Alhambra får mange henvendelser angående aflevering og donationer af materiale til museets samling.

Vi tager dog ikke imod effekter på museet uden forudgående aftale om modtagelse.
Indlevering af effekter og spørgsmål angående mulige donationer skal gå gennem museumsinspektør Rikke Rottensten, som kan kontaktes via museet på 38102045 eller rro@frederiksbergmuseerne.dk.

Drejer det sig om noder eller plader, anbefaler vi, at man først orienterer sig i Alhambras samling i Slots- og Kulturstyrelsens kulturarvsdatabaser hvor vores samling af disse er registreret.
Vi har på nuværende tidspunkt en meget omfattende og næsten komplet samling af lakplader og noder, derfor tager vi yderst sjældent imod donationer indenfor de to kategorier.

Aflevering af genstande og materialer til Alhambra