Arkiv og samling

Museets arkiv rummer en række effekter, kostumer og andre materialer samt en stor samling af billeder, noder, programmer, plader og tekster fra revyens oprindelse i 1849 til i dag.

Museet arbejder kontinuerligt med at registrere de væsentlige dele af samlingen i Slots- og kulturstyrelsens kulturarvsdatabaser. Se Kulturministeriets database. På linket kan man se, hvad der er registreret til dato. Det store arkiv vil fortsat være en helt central del af arbejdet med og formidlingen i det nye museum for humor og satire.

Museets historie og udvikling

I 1993 blev Morskabs-museet og Dansk Revyhistorisk Arkiv stiftet af tekstforfatterne Ida og Bent From. Parret From havde parallelt med deres vidtfavnende karriere i dansk revy og populærkultur opbygget en betydelig privatsamling af materiale om dansk revy. Den samling blev grundstammen i Dansk Revyhistorisk Arkiv.

Da museet i 2004 flyttede fra sin hidtidige placering i Kavalérfløjen i Haveselskabets Have til de nuværende lokaler i Riises Landsted i Allégade 5, skiftede museet navn til Revymuseet.

I forbindelse med museumsfusionen i 2013 blev Revymuseet sammen med Storm P. Museet og Bakkehuset statsanerkendte som en del af den selvejende institution Frederiksbergmuseerne.

I juni 2018 ændrede Revymuseet navn til Alhambra - museet for humor og satire. Museets virke og fokus er til stadighed uændret. Til efteråret 2021 flytter Alhambra sammen med Storm P. Museet. hvor vi glæder os til at byde indenfor til et samlet museum for humor og satire.

Indtil da kan du på Storm P. Museet opleve en koncentreret version af vores fælles udstilling “Latterfronten. Politisk satire under 2. Verdenskrig og i dag”.

Vi er lige nu i fuld gang med at udvikle det nye museum sammen med vores dygtige kollegaer i Frederiksbergmuseerne. Med et samlet museum vil vi ikke alene formidle humorens og satirens historie, men i høj grad også nuancere forståelsen af - og reflektere over – dens betydning i samfundet som en afgørende faktor for, hvordan vi forstår os selv og verden omkring os. 

For at sikre kulturarven bedst muligt vil store dele af Alhambras samling fremadrettet blive opbevaret i et professionelt drevet fællesmagasin sammen med andre sjællandske museumssamlinger.

Læs mere »