Presse

Pressen kan henvende sig direkte til museumsinspektør Rikke Rottensten på 40 91 99 95 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Rikke Rottensten kan kontaktes i sager vedrørende Alhambra - museet for humor og satire, men også som kilde i spørgsmål vedrørende populær scenekunst, humor og satire i scenekunsten samt spørgsmål vedrørende dansk scenekunst og teaterpolitik generelt.

For overordnede spørgsmål om Frederiksbergmuseerne kontakt direktør Astrid la Cour på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Alhambra genindskrives i forlystelseshistorien, når Revymuseet på Frederiksberg den 7. juni bliver til Alhambra – museet for humor og satire.

Det festlige Frederiksberg

Frederiksbergs image som de pæne pelsklædte damers og de stabile, ordentlige mænds rolige hjemsted, er en fejlfortolkning. Et image skabt i nyere tid.

Det originale Frederiksberg var derimod en sikker festdestination for hovedstadens indbyggere. Her - uden for byen - var der ikke alene grønt og dejligt, her var fadøllene altid kolde og stemmerne på syngepigerne altid varme. Her var scenekunst for enhver smag – og gerne med en haps mad til.

Det festlige Frederiksberg blev født med Tivoli-grundlæggeren og den evige entreprenør, Georg Carstensens store forlystelseshave Alhambra ved Frederiksberg Allé. Dette oprindelige Alhambra lukkede i 1870. Hovedstaden var endnu for lille til to så store forlystelseshaver som dét og Tivoli. Men den 7. juni kommer et nyt Alhambra til.

Revymuseet skifter navn

Revymuseet i Allégade 5 skifter nu navn til Alhambra – Museet for humor og satire og tager dermed placeringen midt i Frederiksbergs klassiske forlystelseskvarter alvorligt.

Vi inviterer indenfor til udstillinger, foredrag, debatter og andre arrangementer, der sætter fokus på revy, satire, kabaret, comedy og stand-up – kunstarter som sætter både verdenssituationen og dagligdagen i perspektiv.

”Humoren og satiren er troldsplinten i det danske blik. En kerne i den danske folkesjæl, som bringer os tættere på en forståelse af store samfundsspørgsmål - og af os selv,” siger Rikke Rottensten, museumsinspektør på Alhambra.