Undervisning

For skoler

Op og ned - statusspil som komisk redskab
På Alhambra tilbyder vi et dramaforløb til mellemtrinnet (4.-6. Klasse) om humor, kropssprog og statusspil. Politisk kan man tale om social eller økonomisk status, men på scenen er status noget, der er til forhandling. I forløbet arbejder vi med kropssprog, og hvordan statusspil og statusskifte kan fremme humor og komik på scenen. Vi laver små dialoger, som kan fremføres på museets lille scene.
Varighed: 2 lektioner (90 min.)
Pris: 500,-
Bemærk at forløbet er tilgængeligt til og med 27. november 2020.

Information og forberedelse til forløbet »
Forløbets læringsmål»
Efterbehandling i klassen»

Kontaktperson og booking af forløb: Pernille Holmskov Sommerfelt phs@frederiksbergmuseerne.dk

For skoler

For daginstitutioner

Halløj Humør
Hvordan ser man egentlig ud, når man er genert, bange, fræk eller vred og hvordan kan man aflæse andres humør? Det er nogle af de greb, man arbejder med på teatret, og det er nogle af de greb, vi arbejder med i dette forløb, som er målrettet daginstitutionens ældste børnegruppe.

Forløbet består af en forberedelsesdel, som foregår hjemme i institutionen på baggrund af understående materiale, samt et besøg på Alhambra med vejledning af museumsformidler.

”Halløj Humør” er et forløb, som handler om, hvordan man aflæser og udtrykker forskellige humør via mimik og gestik. Børnene bliver klogere på både aflæsning af andres humør og udtryk af eget humør. Hjemme i institutionen arbejdes der med at identificere humør ud fra Storm P’s tegninger samt at skabe fortællinger og spille små scener, hvor figurernes humør er i fokus. Under besøget på museet arbejder vi med det at være ”på”, dvs. at få andres opmærksomhed og det at være ”af”, dvs. at lytte til de andre og give andre ens opmærksomhed. Under museumsbesøget laver vi også en spejlingsøvelse og afslutningsvis får børnene mulighed for at fremvise humør på Alhambras lille scene.

Varighed: 1 time
Pris: 500 kr.
Max deltagere: 25

Manual til forberedelse af forløbet »
Pædagogens vejledning til besøget »
Bilag 1 EKSTRA »
Bilag 2 EKSTRA »
Bilag med ansigter »
Bilag med situationer »

Kontaktperson og booking af forløb: Pernille Holmskov Sommerfelt phs@frederiksbergmuseerne.dkVed andre ønsker om samarbejde, kontakt formidlingsinspektør Cecilie Monrad, cmo@frederiksbergmuseerne.dk

For daginstitutioner